Έκκληση του PEN International για τους συγγραφείς που κινδυνεύουν λόγω της κρίσης

Η καμπάνια μας Έκκληση λόγω Κρίσης συγκεντρώνει ζωτικής σημασίας κεφάλαια για ανθρωπιστική βοήθεια και αλληλεγγύη προς τους συγγραφείς που κινδυνεύουν παγκοσμίως, ως απάντηση στην κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που ζητούν την υποστήριξή μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε επειγόντως πρόσθετες δωρεές για να διασφαλίσουμε την αποστολή μας, να βοηθήσουμε όσους διώκονται, φιμώνονται, βρίσκονται στη φυλακή ή είναι εξόριστοι∙ και να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης, η οποία σε όλο τον κόσμο απειλείται σοβαρά.

Φέτος και πέρυσι, εργαστήκαμε νυχθημερόν για να παράσχουμε επείγουσα βοήθεια σε συγγραφείς που κινδυνεύουν και στους συγγενείς τους στις περιοχές προτεραιότητάς μας, φέρνοντας περισσότερα από 100 άτομα σε συνθήκες ασφάλειας στις χώρες υποδοχής. Η μικρή μας ομάδα συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα σε πολύπλοκες και επείγουσες υποθέσεις, σε χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις προσπαθούν να φιμώσουν όσους διαφωνούν και να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση.

Η συγκέντρωση επαρκών κεφαλαίων για το κρίσιμο έργο μας είναι δύσκολη. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση χωρίς να διασφαλίσουμε τους περιορισμένους πόρους μας.

Παρακαλούμε κάντε δωρεά σήμερα. Μοιραστείτε αυτή την έκκληση.

https://www.gofundme.com/f/pen-international-writersatrisk-crisis-appeal

Σας ευχαριστούμε!

«Χρειαζόμαστε το PEN International, ειδικά για τους συγγραφείς που χρειάζονται υποστήριξη, που δεν είναι ασφαλείς, που δεν έχουν ελευθερία λόγου. To PEN International μεταφέρει στον κόσμο το μήνυμα που χρειάζεται… Η υποστήριξή του είναι πολύ συγκινητική για τους συγγραφείς».