Επισκέψεις των μελών του PEN Greece στα σχολεία

 

Το PEN Greece, το επίσημο ελληνικό παράρτημα του PEN International (έτος ίδρυσης 1921) του κορυφαίου σωματείου λογοτεχνών στον πλανήτη, που υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και προωθεί τη λογοτεχνία, προτείνει εκδηλώσεις / επισκέψεις στα σχολεία με σκοπό τη συζήτηση με τους μαθητές για την ελευθερία του λόγου.

Οι συγγραφείς – μέλη μας είναι πρόθυμοι να επισκεφτούν το σχολείο σας ή να συνδεθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με τα παιδιά θέματα που σχετίζονται με τη λογοτεχνία και την ελευθερία της έκφρασης.

 

Επιμέρους πληροφορίες για ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες

 

 

Τι περιλαμβάνει η επίσκεψη ενός συγγραφέα;

 Η/ο συγγραφέας θα διαβάσει την παρουσίαση και στο τέλος θα συζητήσει με τους μαθητές.

 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επίσκεψη ενός συγγραφέα / μέλος του PEN Greece σε ένα σχολείο; 

Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση.

 

Υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση;

Οι επισκέψεις των μέλων μας στα σχολεία καθώς και η διαδικτυακή επικοινωνία μαζί τους δεν έχουν κανένα κόστος. Μπορεί να προκύψει οκονομική επιβάρυνση αν το σχολείο επιθυμεί να προσκαλέσει έναν συγγραφέα που διαμένει σε άλλη πόλη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναμένεται το σχολείο να καλύψει τα μεταφορικά και τη διαμονή της/του συγγραφέα.

 

Ποιοι είναι οι τρόποι επικοινωνίας με τους συγγραφείς  πριν από την εκδήλωση με τους μαθητές;

Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Zoom ή  άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το σχολείο σας, ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) και τηλεφώνου.

 

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να οργανώσω τη συνάντηση με έναν συγγραφέα;

Αρχικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: secretary@pen-greece.org  και θα σας φέρουμε σε επαφή με ένα από τα διαθέσιμα μέλη μας, ώστε   να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί της/του.

 

Μπορείτε να δείτε την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΤΟΥ  PEN Greece ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΔΩ,