Ο Γιώργος Ανδρίτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έζησε στο εξωτερικό για περίπου τρεις δεκαετίες και εργάστηκε ως οδηγός, μπάρμαν, DJ και μάνατζερ σε μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια στη Σκανδιναβία, την Αγγλία, την Τενερίφη και την Ισπανία.

Το 2007 το βιβλίο του, A Little More Than Just Drinks & Cocktails αναγνωρίστηκε για τη λογοτεχνική του αξία, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο καλύτερου βιβλίου στον κόσμο στην Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου. Έχει εκδοθεί στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, το Κεμπέκ, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Το 2010 άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη Βαρκελώνη, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και έλαβε το μεταπτυχιακό του στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Bath Spa στην Αγγλία, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2013.

Έκτοτε, έχει οργανώσει με επιτυχία σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη Νορβηγία, την Αγγλία και την Ισπανία και συνεχίζει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Έχει γράψει την ποιητική συλλογή, Stop & Listen, Volume One & Two, και μια συλλογή διηγημάτων Εδώ δεν είναι Αμερική (ή… μήπως είναι;) που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Αγγελάκης και στην Αμερική από τις εκδόσεις Koehler Books. Τον τελευταίο καιρό έχει γράψει και εκδόσει το βιβλίο, A Master Class of How to Write a Good Story.

Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει στην αγγλική γλώσσα τη λογοτεχνική πραγματεία, Και το Νόμπελ Λογοτεχνίας πηγαίνει στον…Μπομπ Ντύλαν; του Δημητρίου Π. Νάσκου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Δίαυλος. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις εκδόσεις Koehler Books τον Φεβρουάριο του 2024. Τώρα ολοκληρώνει το πρώτο του μυθιστόρημα, Σκοτεινά Μονοπάτια και επιμελείται το βιβλίο, Μπέρνι, Οι κύκλοι της φωτιάς (Η Εποχή των Λαγουδανθρώπων).

Το 2019 ίδρυσε την εταιρεία Literary Works at, www.literary-works .com

Έχει δώσει συνεντεύξεις σε δημοφιλείς εφημερίδες, περιοδικά και σε εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Γιώργος Ανδρίτσος στο Σαλόνι του BookSitting – BookSitting

Γιώργος Ανδρίτσος / Η χαρά του αγώνα – CueMagazine

Εδώ δεν είναι Αμερική (ή μήπως είναι;) | American Hellenic News (amhenews.gr)

Ο Γιώργος Ανδρίτσος στα parapolitika.gr για το νέο του μυθιστόρημα: Εδώ δεν είναι Αμερική (ή μήπως είναι;)

https://literary-works.com/blog/interview-collection/radio-arvyla.html