10ο INTERNATIONAL VIDEO POETRY FESTIVAL

Το International Video Poetry Festival – Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο Ποίησης γιορτάζει δέκα χρόνια δημιουργικών συνεργασιών με περισσότερους από 2000 καλλιτέχνες από 85 χώρες συνολικά, ένα πανόραμα σύγχρονης τέχνης που αποτελεί το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές φεστιβάλ του είδους στον κόσμο. Ο κινηματογράφος, η ποίηση και η μουσική συναντιούνται με σκοπό να επικοινωνήσουν τους κοινωνικούς, οικολογικούς, αντιαποικιοκρατικούς, φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙ αγώνες της εποχής μας- την έμπνευση, τα όνειρα, τις ιδέες και τις ελπίδες όλων μας. Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών μας καλεί σε αυτό τον μαγικό σημείο συνάντησης.

 Το τετραήμερο φετινό φεστιβάλ, με την συμμετοχή 200 καλλιτεχνών από 64 χώρες αποτελεί συνάμα μια μεγάλη έκφραση υποστήριξης και υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός το οποίο παρά την δεκαετή πρότυπη λειτουργία του και την αφιλοκερδή δημόσια πρόσφορά του απειλείται με καταστροφή από την Ελληνική κυβέρνηση. 200 καλλιτέχνες προβάλλουν ταινίες, ντοκιμαντέρ και video art ενώ τριάντα από αυτούς ταξιδεύουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Εμπρός προσφέροντας δωρεάν ταινίες, performances, σεμινάρια, ποιητικές αναγνώσεις και ομιλίες στο International Video Poetry Festival από τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Σιγκαπούρη, το Ιράν, την Χιλή, το Βιετνάμ, την Αγγλία, την Αλβανία, το Μεξικό, το Ισραήλ, τη Ναμίμπια, τη Βενεζουέλα, την Ιαπωνία, την Βραζιλία, τον Καναδά, το Περού, την Μποτσουάνα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Λευκορωσία και την Πολωνία.

ΤΕΤ. 28- ΠΕΜ. 29- ΠΑΡ. 30/9

& ΣΑΒΒ. 1/10/ 2022

Συμμετέχουν 200 καλλιτέχνες από 64 χώρες

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Ρ. Παλαμήδη 2- Ψυρρή- Αθήνα

Είσοδος Δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά

 Διοργάνωση:

+The Institute [for Experimental Arts]

http://theinstitute.info | http://filmpoetry.org

Με την υποστήριξη:

Κενό Δίκτυο http://voidnetwork.gr

Moving Poems (Η.Π.Α.)  http://movingpoems.com

 ΔΕΙΤΕ το αναλυτικό πρόγραμμα με τις θεματικές ενότητες κάθε μέρας που περιλαμβάνουν προβολές ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, βίντεοποιήματα, video art, performance, συναυλίες, αναγνώσεις, σεμινάρια, ομιλίες και μαθήματα για νέους δημιουργούς ποίησης και animation.

INFO / PHOTOS / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

https://theinstitute.info/?p=5226