Πώς μπορώ να γίνω μέλος

Γιατί να γίνει κάποιος μέλος του PEN;

Το ελληνικό PEN απευθύνεται σε όλους και είναι ανοιχτό σε όλους:  πεζογράφους, ποιητές, θεατρικούς συγγραφείς, συγγραφείς βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, θεωρητικούς και κριτικούς λογοτεχνίας, σεναριογράφους, δοκιμιογράφους, ιστοριογράφους, δημοσιογράφους, μεταφραστές, επιμελητές κειμένων, εκδότες, μπλόγκερ, εικονογράφους, δημιουργούς κόμικς και graphic novels, εκδότες και άλλους συντελεστές έντυπων ή ηλεκτρονικών περιοδικών—και, γενικότερα, σε οποιονδήποτε έχει επαγγελματική ή οργανική σχέση με τον χώρο του βιβλίου και της γραπτής επικοινωνίας.

-Απευθύνεται, παράλληλα, σε κάθε φιλαναγνώστη και φιλότεχνο άνθρωπο, σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τη διάδοση της λογοτεχνίας, των βιβλίων, των ιδεών, της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού.

-Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, που αντιμάχεται κάθε απόπειρα περιορισμού ή κατάργησης αυτού του δικαιώματος, καθώς και κάθε απόπειρα αποκλεισμού προσώπων ή ομάδων από την πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της γνώσης.

-Τα μέλη του PEN συμμετάσχουν σε μια πολυπληθή διεθνή κοινότητα δημιουργών, επαγγελματιών και, γενικότερα, ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον χώρο της λογοτεχνίας, της διανόησης, των επιστημών και, συνολικά, στον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

-Τα μέλη του PEN έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, με συγκροτημένο τρόπο, για δράσεις (προγράμματα μεταφράσεων, συμμετοχή σε συλλογικά έργα, λογοτεχνικά φεστιβάλ, residencies, βραβεία κ.ο.κ.), στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν για να προωθήσουν τη δουλειά τους.

-Τα μέλη του PEN έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους και φορείς, από όλο τον κόσμο, που δραστηριοποιούνται για την προώθηση της λογοτεχνίας, της γραπτής επικοινωνίας, της φιλαναγνωσίας, της ελευθερίας στη διακίνηση κειμένων και ιδεών και να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν ποικιλοτρόπως τις δραστηριότητες αυτές.

Γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιος για να γίνει μέλος του PEN;

Η χρηματική συνδρομή αποτελεί συμβατική υποχρέωση για όλα τα μέλη του PEN διεθνώς, με δεδομένο ότι ένα τμήμα της συνδρομής αυτής καταβάλλεται στο PEN International.  

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα υποψήφιου μέλους 

και πολύ σύντομα κάποιος από εμάς θα επικοινωνήσει μαζί σας.