Η Βίκυ Σγουρέλλη είναι ιδρύτρια του κέντρου διαφοροποιημένης εκμάθησης Αγγλικών και Ελληνικών Learn Only Via Empathy (L.O.V.E. English and Greek),Καθηγήτρια Αγγλικών/Παιδαγωγός/Συγγραφέας,υπεύθυνη εκδοτικού οίκου Books with shoes/Εκδότρια και αρθρογράφος του περιοδικού Unspotted.

ΣΠΟΥΔΕΣ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
– BA English literature and Language/ Master of Arts in Education/Special Educational Needs and Disabilities-University of Derby-Mediterranean College.

Καινοτομία

Ειδίκευση στην βιωματική, πολυ-αισθητηριακή και με χρήση νέων τεχνολογιών διδασκαλία μαθητών όλων των δυνατοτήτων.
– Υπεύθυνη για την δημιουργία καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος μέσω βιωματικής μάθησης και ενσωμάτωσης διαδραστικής τεχνολογίας στην Αγγλική γλώσσα (flipped classroom/αντίστροφη τάξη, CLIL -Συνδυασμένη Εκμάθηση Επιστημονικού Αντικειμένου και Ξένης Γλώσσας, STEM projects).Στόχος η εσωτερική παρακίνηση μαθητών όλων των δυνατοτήτων καθώς και η αποδοτική ένταξη τους σε τάξεις άνω των δύο ατόμων. Το πρόγραμμα ήταν το πρώτο στην Ελλάδα καθώς και η σχολή ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε iPad ως κύριο μέσο διδασκαλίας.
– Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προσωπικού, διοίκησης, στρατηγικής και προώθησης του L.O.V.E (learn only via empathy) English & Greek
– Εμπνευστής και ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας εκπαιδευτικών “Διάλογος στην Εκπαίδευση” και Γέφυρες στην Εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη δεσμών, ομαδικότητας και αλληλεγγύης στις σχέσεις των εκπαιδευτικών ώστε να αντιμετωπίσουν το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης μέσω αναζήτησης μέντορα μέσα στην ομάδα και την υιοθέτηση αποδοτικών παιδαγωγικών μεθόδων.

Προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης

– EPS/School Specialty-Literacy and Intervention-Academy of Orton-Gillingham Practitioners and Educators
– Αυτισμός: Συμπτώματα και Αντιμέτωπιση-Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και στα Παιδιά- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Teaching Hope and Optimism:Positive Psychology in Action-Institute of Child Education and Psychology
– Supporting Students with Special Needs Through the Use of iPAD Applications- Institute of Child Education and Psychology

Συνέδρια – Έρευνα

– MA Education Works Conference-University of Derby [2016] – Εισηγήτρια με έπαινο για την καινοτομία της έρευνας στο «Συμπόσιο Έρευνας στην Ειδική Αγωγή» με τίτλο παρουσίασης «Οι αντιλήψεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και YouTube στην συνεχιζόμενη επαγγελματική τους κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή» [2016] – Εισηγήτρια στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Αναζητώντας την καινοτομία-Χρήση ψηφιακών εργαλείων και νέων τεχνολογιών»ΕΚΕΔΙΣΥ[2018] – Διοργανώτρια του πρώτου μαθητικού συνεδρίου μαθητών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αγγλική γλώσσα «Teens Talk» [Μάρτιο,2018]

Σεμινάρια

– How to combine technology and materials to create effective lessons and motivate students-
– Classification and Statutory Surveys-Lloyd’s Register
– Environmental Regulatory Update-ABS Academy
– Alfa Laval PureSOx Scrubber Technology-Technava SA
– ERMA FIRST BWTS-ERMA FIRST Training Academy

 

Προσφορά – Βραβεύσεις

– Υποτροφίες σε μαθητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα – Love English [2005-εως σήμερα] – Εθελοντική προσφορά στον σύλλογο ατόμων με αναπηρία. (Δημιουργία γραφιστικού υλικού και εκστρατειών ενημέρωσης πάνω σε θέματα ειδικής αγωγής, ένταξης και αποδοχής ατόμων με αναπηρία σε σχολεία, δημιουργία και διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οργάνωση εκδηλώσεων του εθελοντικού δυναμικού). [2013-2014] – Συντονισμός Εκπαιδευτικού προγράμματος στην Αγγλική γλώσσα και Διδασκαλία Αγγλικών στους μαθητές της μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας – Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» [2017-2018] – Διδασκαλία Ναυτιλιακών Αγγλικών στους σπουδαστές AEN πλοιάρχων και μηχανικών στα πλαίσια του προγράμματος “TSAKOS Cadet Steps” της Tsakos Columbia Ship Management με την μέθοδο STEM και e-learning.
– Τιμητική Πλακέτα από το Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας &Παράδοσης για την εκπαιδευτική προσφορά της στο «Σπίτι της Μαρίας» (2018 και 2019)

Συγγραφικό Έργο

-Μέμορι: Ο κλειδοκράτορας της μνήμης και το αιώνιο μυστικό του δε θυμάμαι-Εικονογράφηση Μάριος Ιωαννίδης

-Τη Νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν-Εικονογράφηση Μαρία Καρατζά

-Η ευχή της πικραλίδας(σε ελληνικά και αγγλικά)

-Είμαι τοξικό σκουλήκι;

-Τα βασίλεια των Αγγλοχρόνων και ο be -Εικονογράφηση Μανώλης Κοτρώτσιος

-Δεν είμαι πριγκίπισσα! Εικονογράφηση Παρασκευή Μαρκάτου

-I am no princess! English version

-Έλβις- Εικονογράφηση Παρασκευή Μαρκάτου

-Ποιητική συλλογή «Το Τέρας μέσα μου»

Αναμένουμε άλλα τρια βιβλία μέχρι το τέλος του 2021

Όλα είναι εκδόσεις «Books with Shoes»