8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: To PEN Greece προσφέρει βιβλία στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους, Θεσσαλονίκης

Μετά από πρωτοβουλία της  Επιτροπής Γυναικών Συγγραφέων του PEN Greece μέλη του Σωματείου πρόσφεραν Βιβλία στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους, Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες και παιδιά συγκεντρώθηκαν στην έδρα του σωματείου και στάλθηκαν σε διαπιστευμένο εκπρόσωπο του Ξενώνα στη Θεσσαλονίκη.

O Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από την 1 Αυγούστου 2013, αρχικά με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» κατά την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013 και στη συνέχεια στο  πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».  Η λειτουργία του ξενώνα μέχρι τον Ιούνιο 2023 είναι ενταγμένη στην πράξη «Αναβάθμιση Ξενώνα για γυναίκες – θύματα βίας Ε.Κ.Κ.Α Θεσσαλονίκης», εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας –ΕΚΤ” του Ε.Π. “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Στόχος του είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους και παρέχεται στέγη, προστασία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη με σκοπό την αυτονομία τους. Επιπλέον διευκολύνεται η πρόσβασή τους σε φορείς που έχουν σχέση με την απασχόληση, εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, όπως επίσης και στους φορείς υγείας και πρόνοιας.

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του σωματείου μας, αναγνώστες, λογοτέχνες και εκδότες που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση.

Το PEN Greece φιλοδοξεί να υποστηρίζει δράσεις που παρεμβαίνουν ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο και την κοινωνία

 

Η Επιτροπή Γυναικών Συγγραφέων του PEN Greece 

Σωτηρία Γεωργαντή, Επικεφαλής
Φιόνα Ανδρικοπούλου
Τζούλια Γκανάσου
Χλόη Κουτσουμπέλη
Μαντώ Μάκκα
Κατερίνα Μαλακατέ
Εριφύλη Μαρωνίτη
Ελένη Παπαγεωργίου
Μάγδα Παπαδημητρίου Σαμοθράκη
Βίκυ Σγουρέλλη