Ο Δημήτρης Φιλελές γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδαγωγικά. Εργάστηκε ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι ποιητής και πεζογράφος. Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορούν οι προσωπικές ποιητικές του συλλογές Μυθ…ιστόρημα, Θρ…ίαμβοι και απώλειες και Αντι…σώματα. Από τις εκδόσεις iWrite-Πηγή κυκλοφορούν η Ανθολογία Πασχαλινού Διηγήματος και η Ανθολογία Ιστορικού Διηγήματος 1821.

Έχει συμμετοχή με ποιήματα και διηγήματα σε πολλά έντυπα συλλογικά έργα και ποιητικά ημερολόγια. Ποιήματα και διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους διαδικτυακούς λογοτεχνικούς τόπους. Πολλά ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από διάφορους μουσικούς.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ελεύθερα τα παιδικά βιβλία του Παιδική Θεατρική Σκηνή, Ο Καραγκιόζης δήμαρχος, Της γλώσσας τα καμώματα. Έχει συμμετοχή σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Από τη Real Press κυκλοφόρησε το φωτογραφικό του λεύκωμα 60 Μορφές στο φως.

Στο App Store κυκλοφορεί το φωτογραφικό του λεύκωμα Ancient Greece: Sculptural Masterpieces. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής και τοπικής κυκλοφορίας. Συνεργάζεται με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό e-musa.gr Δημοσιεύει έργα του και διαβάζει λογοτεχνία για άτομα με ειδικές ανάγκες στο προσωπικό του blog dimitrisfileles.blogspot.com