Η Ευαγγελία Αλιβιζάτου γεννήθηκε και ζει στην Κεφαλονιά. Εργάστηκε στον χώρο της Υγείας και ταυτόχρονα παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια κοινωνικών μέσων και οργάνωσης εκδηλώσεων. Η φοίτηση σε σχολή ταπητουργικού σχεδίου, της έδωσε την ευκαιρία ν΄αγαπήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αγαπάει την ποίηση και τη δημιουργική γραφή γενικότερα, ενώ δραστηριοποιείται με ζήλο στα κοινωνικά δίκτυα, με διαρκή   παρουσία στα ποιητικά δρώμενα και εντατική αρθρογραφία σε φυσικά και ηλεκτρονικά μέσα, που δεν περνά απαρατήρητη.

Είναι μόνιμη συνεργάτης και αρθρογράφος στον δημοφιλή ομογενειακό ιστότοπο anamniseis.net της Νέας Υόρκης και παράλληλα είναι μόνιμη συντάκτρια του ενημερωτικού ιστότοπου Kefaloniastatus.gr. Ενδιαφέρουσες επίσης αναρτήσεις της συναντάμε συχνά στα ενημερωτικά sites eKefalonia.gr, KalavrytaPress.gr και inKefalonia.gr ενώ το Λογοτεχνικό Περιοδικό του Συλλόγου “Θρυαλλίδα” και το Περιοδικό του Fractalart.gr φιλοξενούν τακτικά την πένα της.

Είναι μέλος του Φ.Ο.Ε. ενώ διατηρεί το προσωπικό ιστολόγιο alivizatou-creative-writing.blogspot.com, με έντονη διαδραστικό-

τητα. Η Ποιητική της Συλλογή “Παγίδα Ονείρων” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ” και  έχει στα σκαριά της για μελλοντικές εκδόσεις, μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές.