Η Ευαγγελία (Λίτσα) Αλιβιζάτου γεννήθηκε το 1971 και κατάγεται από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Στα όμορφα χρόνια της εφηβείας, αγάπησε τη λογοτεχνία και την ποίηση, περισσότερο απο τα μαθητικά εγχειρίδια. Επί σειρά ετών εργάσθηκε στο χώρο της υγείας ενώ παράλληλα ως ανήσυχο πνεύμα, παρακολούθησε πάμπολλα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, σε σχέση με την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ηλεκτρονικών μέσων, ενώ οι γνώσεις που απέκτησε απο τη φοίτηση σε σχολή ταπητουργικού σχεδίου, της αποκάλυψε την αξία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Επιστρέφει στο νησί της, όπου αφιερώνεται στην μεγάλη της αγάπη, τη λογοτεχνική συγγραφή και την ποίηση. Αυτή τη περίοδο ολοκληρώνει το δεύτερο βιβλίο της  “Τα κοράλλια του Ιονίου”,  ενώ επιμελείται την έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος “Το σημάδι του Ήλιου”. Σύντομα θα εκδοθεί και η ποιητική συλλογή της “χορδών αγγίγματα”.
Τη διακρίνει η παρουσία σε λογοτεχνικά κοινωνικά δίκτυα, με ιδιαίτερες αναφορές σε κοινωνικά ζητήματα. Απο τον Αύγουστο 2022 συναντάμε τη δουλειά της και διαδικτυακά, στο προσωπικό της ιστολόγιο alivizatou-creative-writing.blogspot.com, με έντονη διαδραστικότητα.

Αυτήν την εποχή την βρίσκουμε να αρθρογραφεί για την Αμερική ,συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη για το anamniseis.net, επίσης για το λογοτεχνικό περιοδικό  Θρυαλλίδας, για το gynaikaeimai.com και για το fractalart.gr.