ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Σε συνέχεια της από 2.11.2021 απόφασης της Προσωρινής Διοίκησης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ PEN GREECE, καλούνται τα μέλη του στη: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την: ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 19:00online μέσω της πλατφόρμας ZOOM και της πλατφόρμας evoting.

 
ΘΕΜΑΤΑ:
  • Απολογισμός Προσωρινής Διοίκησης από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο
  • Ανάγνωση Ταμειακού Απολογισμού από την Ταμία
  • Απαλλαγή της Προσωρινής Διοίκησης για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα
  • Εκλογή για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων θα πρέπει να σταλούν μέσω e-mail στη διεύθυνση: pen-greece@outlook.com, έως και τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021.
Στο  e-mail θα αναγράφεται το όνομα του μέλους και για ποιο σώμα από τα τρία (3) επιθυμεί να δηλώσει υποψηφιότητα. Π.χ. Ονοματεπώνυμο: Μαρία Πετροπούλου για το Διοικητικό Συμβούλιο, ή την Ελεγκτική Επιτροπή, ή το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προαιρετικά το κάθε υποψήφιο μέλος μπορεί να στείλει στο e-mail και ένα σύντομο κείμενο (έως 300 λέξεις), με το οποίο να παρουσιάζει τις ιδέες του  και το όραμά του για το PEN GREECE, καθώς επίσης και τα στοιχεία επικοινωνίας του, έτσι ώστε εάν επιθυμεί οποιοδήποτε  άλλο μέλος να έρθει σε επαφή μαζί του.
 
Την ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του PEN GREECE, οι υποψηφιότητες των μελών. Υπενθυμίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση και στην ψηφοφορία μπορούν να πάρουν μέρος μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα ή έχουν καταβάλει την υποχρέωσή τους πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 19:00online μέσω της πλατφόρμας ZOOM και της πλατφόρμας evoting, οπότε και θα διεξαχθούν οι τελικές εκλογές, ανεξαρτήτως απαρτίας ή όχι.
 
 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Οι αρμοδιότητες των Διοικητικών Οργάνων του  PEN GREECE αναγράφονται στο καταστατικό, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σωματείου:  https://pen-greece.org/katastatiko/

Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτές είναι οι πρώτες αρχαιρεσίες του σωματείου, μπορείτε να διαβάσετε  περισσότερα για τις αρμοδιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις έως τώρα εμπειρίες της προσωρινής διοίκησης ΕΔΩ.

Διευκρινίζεται ότι οι αρμοδιότητες του κάθε ρόλου είναι ενδεικτικές και δεν είναι απαραίτητη η υιοθέτησή τους από την εκλεγμένη διοίκηση με τη συγκεκριμένη κατανομή. Όμως οι αρμοδιότητες στο σύνολό τους είναι αναγκαίες για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σωματείου.

 

Με εκτίμηση,
Η Προσωρινή Διοίκηση του PEN GREECE

 

Χρήστος Οικονόμου, Πρόεδρος
Εριφύλη Μαρωνίτη, Αντιπρόεδρος
Δημήτρης Σωτάκης, Γραμματέας
Ντίνα Σαρακηνού, Ταμίας
Πανίνα Καρύδη, Μέλος
Τέσυ Μπάιλα, Μέλος
Λίνα Πανταλέων, Μέλος