Η Γεωργία (Τζίνα) Καρβουνάκη   γεννήθηκε  στα Χανιά, πόλη στην οποία ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Πραγματοποίησε στην Ιταλία τις προπτυχιακές της σπουδές  στους τομείς των Πολιτικών Επιστημών – Διεθνούς Δικαίου, Ιταλικής Γλώσσας και Πολιτισμού, σεναρίου όπως και το master  Διδασκαλίας της Ιταλικής  ως Ξένης Γλώσσας.  Το master  Μετάφρασης – Μεταφρασεολογίας το ολοκλήρωσε  στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Είναι αντεπιστέλλον μέλος και από το 2007 National Convener για την Ελλάδα της Διεθνούς Επιτροπής για την Ιστορία των Αντιπροσωπευτικών και Κοινοβουλευτικών Θεσμών (ICHRPI), Διαπιστευμένη Εκπρόσωπος του Διεθνoύς Ποιητικού Διαγωνισμού NOSSIDE ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco και μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου ( ΙΤΙ).

Ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται ως μεταφράστρια, event promoter και historical researcher.  Άρθρα, μεταφράσεις και συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Θεατρικά έργα που έχει μεταφράσει έχουν παρασταθεί στην Ελλάδα και την Ιταλία. Το 2018 τής απονεμήθηκε από το Μορφωτικό Ιταλικό  Ινστιτούτο Αθηνών το Βραβείο Luigi Pirandello.